Maak kennis met Turbonomic, de oplossing die jouw datacenterkosten met 50% verlaagt

Turbonomic is nog relatief onbekend in het Nederlandse taalgebied, terwijl deze oplossing veel kan betekenen voor je cloudkosten en datacenteroptimalisatie. Deze oplossing maakt het verschil voor jouw organisatie. Door onderbenutte capaciteit slim in te zetten, bespaar je niet alleen kosten, maar spaar je ook de planeet. In deze blog laten we je aan de hand van vijf vragen en antwoorden kennismaken met Turbonomic.

Hoe werkt Turbonomic?

Eerst even de situatie schetsen: er zijn de afgelopen jaren steeds meer lagen ontstaan tussen de hardware en software in datacenters, onder meer door hybride architecturen. Hierdoor is het IT-landschap veel onoverzichtelijker geworden. Als gebruikers van je diensten dan tegen problemen aanlopen, zoals onbereikbaarheid of vertraging waardoor ze dreigen af te haken, is onduidelijk waar het knelpunt zich precies bevindt. Turbonomic zorgt voor een verenigd overzicht én diepe inzichten in al deze lagen. Hierdoor zie je welke componenten onderpresteren, of waar serieuze knelpunten zijn ontstaan. Daarmee is de oplossing uniek in haar soort. Bovendien krijg je praktische adviezen over hoe je je performance kunt verbeteren : bijvoorbeeld tijdelijk een extra VM aanzetten. Je kunt deze adviezen ook geautomatiseerd laten uitvoeren. Hiermee kun je de totale kosten voor je datacenter met maar liefst 40 tot 50 procent verlagen.

Heb ik IBM-producten nodig om Turbonomic te gebruiken?

Dit is een begrijpelijke vraag: Turbonomic is IBM-software. In de praktijk werkt de oplossing merkonafhankelijk, omdat de verschillende lagen gekoppeld worden via API’s. Daarmee kun je oplossingen van de verschillende marktleiders in hun soort integreren: van de containers van Red Hat en Kubernetes tot storage van Azure en AWS.

Is de implementatie ingrijpend voor mijn datacenter?

Nee, de adviezen en geautomatiseerde maatregelen verstoren nooit je gang van zaken. Ze zijn er juist voor bedoeld om je datacenter(s) optimaal te laten functioneren. Bovendien krijg je je allereerste adviezen al binnen een uurtje, waardoor je gelijk aan de slag kunt.

Helpt Turbonomic me met mijn cloudkosten?

Waarschijnlijk stel je nu deze vraag omdat je te maken hebt gehad met een onverwacht hoge cloudrekening. Turbonomic zorgt er juist voor dat je pieken gewoon op kunt vangen met je reserved instance, dus de capaciteit die je maandelijks afneemt tegen gereduceerde prijzen. Je zet je IT daardoor veel kostenefficiënter in; ook omdat je geen on-premise systemen onnodig laat draaien. Daardoor bespaar je ook nog eens op stroomkosten én verlaag je de ecologische impact van je datacenter. Handig: elk advies is voorzien van concrete getallen over hoeveel public-cloudkosten je daarmee bespaart. Gemiddeld geven organisaties hierdoor 33 procent minder uit aan de public cloud.

Kan ik Turbonomic snel terugverdienen?

Bij onze klanten zien we een terugverdientijd van slechts zo’n zes tot twaalf maanden. Uit onderzoek blijkt dat de ROI maximaal 471 procent bedraagt.

Hoe weet ik of Turbonomic past bij mijn organisatie?

Turbonomic komt tot zijn recht in organisaties met een hybride infrastructuur, maar dat geldt inmiddels voor veruit de meeste bedrijven. De oplossing werkt immers on-premise, in de (public) cloud en in mengvormen daarvan. Turbonomic is specifiek geschikt voor organisaties die te maken hebben met een hoge concurrentiedruk, hun datacenter(s) willen vernieuwen of gedeeltelijk willen afstoten, en/of veel VM’s gebruiken. Als je alleen gebruikmaakt van een public-cloudomgeving heeft dat ook duidelijke voordelen: door workloads en data slim te verkleinen, kun je piekbelastingen voorkomen. Turbonomic biedt ook uitkomst wanneer je bedrijf is ontstaan of gegroeid door overnames en je IT-landschap daardoor vele malen complexer is geworden. Dan betekent alleen al het inzicht in al die lagen een hele winst. Ze vervolgens óók optimaal laten functioneren, betekent op zo’n schaal echt een groot verschil.

Meer weten over wat Turbonomic voor jouw organisatie kan betekenen? Download dan de gratis infographic Optimaliseer je datacenter én houd grip op de kosten.